Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

Bänkskiva i granit till ditt framtida drömkök

Granitens motståndskraft och hållbarhet gör den till ett populärt val runt om i världen. Tack vare skiftningar i mineralsammansättning och textur kan bänkskiva granit variera i färg från skinande vitt till djupa toner av rött eller glittrande svart. En granitskiva står sig bra mot såväl missfärgningar och stänk som mot stötar, repor och värme. Dessa oslagbara egenskaper gör graniten till ett självklart val i det aktiva hemmet, oavsett hur mycket eller lite slitage den utsätts för.

Vårt utbud av granit bänkskiva passar såväl den minimalistiska som den med mer maximalistisk smak då graniten enkelt anpassar sig till sin omgivning.

Priserna för natursten granitskiva är angivna för en tjocklek på 20 mm och ett djup på 351‒650 mm. Alla priser är angivna per löpmeter och Inklusive moms.

Filtrera efter Färg

Alla
Vit
Grå
Svart
Beige
Brun

Vit granit bänkskiva

Brasilien

white macaubas

Pris på varje projekt.
Super white granit bänkskiva från brasilienSuper white granit bänkskiva från brasilien
Super white granit bänkskiva
Brasilien

super white

Pris på varje projekt.
Brasilien

fantastic white

​​​​​​​Pris på varje projekt.
Brasilien

Delicatus White

Pris på varje projekt

Grå granit bänkskiva

Indien

Viscount White

3 250 kr
Indien

white moon

3 150 kr
Italien

bianco sardo

3 250 kr
Brasilien

MAJESTIC WHITE

Pris på varje projekt
Spanien

AZUL PLATINO

3 730 kr
Sverige

bohus grey

3 330 kr
Indien

steel grey

3 350 kr
Norge

Blue Pearl

​​​​​​​3 100 kr

Svart granit bänkskiva

Nero assoluto granit bänkskivaNero assoluto granit bänkskiva
Nero assoluto granit bänkskiva
Zimbabwe

Nero Assoluto

3 400 kr
bänkskiva granitbänkskiva granit
Brasilien

stargate

3 400 kr
bänkskiva granit star galaxybänkskiva granit star galaxy
bänkskiva granit star galaxy
Indien

star galaxy

3 450 kr
Norge

Emerald Pearl

3 470 kr 

Beige granit bänkskiva

Indien

ivory fantasy

​​​​​​​Pris på varje projekt
Indien

Juparana Colombo

​​​​​​​Pris på varje projekt
Brasilien

GIALLO VENEZIANO

3 700 kr
Indien

ivory brown

3 950 kr

GRANITSKIVA: en personlig, tålig och stilren bänkskiva


Bänkskiva Granit  är en av våra vanligaste och mest massiva bergarter. Beroende på hur graniten bearbetas kan du välja mellan en yta som är allt från polerad och blänkande till en läckert slipad eller en flammad som ger ett mer modernt, industriellt intryck. Oavsett vilken stil du eftersträvar i ditt hem är en granit bänkskiva ett intelligent val för ett funktionellt kök eller badrum.
Där andra material kan vara känsliga för fläckar, stänk och fysiskt slitage utmärker sig en bänkskiva granit genom att vara motståndskraftig även mot knivblad. Granitskiva är dessutom enkla att både rengöra och underhålla eftersom att materialet tål rengöring med de flesta produkter, sura som basiska.
Något att tänka på vid val av behandling är att polerad granit genererar en tåligare bänkskiva granit än slipad eller flammad graniskivat. Däremot tenderar den polerade graniten att bli snäppet mörkare i färg och ton än vad graniten blir vid någon av de andra behandlingarna.

Vi rekommenderar att du impregnerar din granitskiva en gång per år för att bibehålla materialets tålighet.
Värt att komma ihåg vid val av bänkskivor i naturmaterial är att en aldrig bör förlita sig helt på produktbilder.
Detta eftersom varje bänkskiva är unik i mönster och färgton, varför en produktbild endast kan ge en generell uppfattning om skivans utseende. Besök därför gärna vårt showroom för att få en mer exakt uppfattning om slutprodukten.

Vi kan erbjuda ett stort utbud av de bästa bänkskiva granit från olika stenbrott världen över. För att säkerhetsställa hög kvalitet så mäter och monterar våra specialister. Normalt levererar vi inom 2-3 veckor.​​​​

Välj rätt bänkskiva i granit

NERO ASSOLUTO GRANITNERO ASSOLUTO GRANIT
Nero Assoluto granit
Nero Assoluto är en nästan helt svart granit från Zimbabwe, traditionell men samtidigt modern. Det är en stark och tjock sten med lägre porositet än många andra typer av granit.

GRANIT BÄNKSKIVA I NERO ASSOLUTO


Denna vackra skiva har en hård, tålig och massiv karaktär som kombinerar estetik med enkelt underhåll. Den är lätt att anpassa till olika miljöer, och fungerar som en klassisk detalj i det moderna köket.
Granitskiva i Nero Assoluto är en nästan helt svart granit från Zimbabwe, traditionell men samtidigt modern. Det är en stark och tjock sten med lägre porositet än många andra typer av granit. Bänkskiva granit i Nero Assoluto är jämnt färgade och mönstrade, vilket gör dem perfekta för moderna minimalistiska lösningar med mjuka linjer. Nero Assoluto är en av de mest populära typerna av granit. Du kan skapa häpnadsväckande kontraster med hjälp av skåpluckor i valfri färg. Den fungerar bäst med vitt, rött och mjuka toner. Genom att till exempel använda köksutrustning och verktyg i rostfritt stål på din svarta bänkskiva, får du ett effektfullt modernt kök. Du behöver inte oroa dig för matchande färger – graniten Nero Assoluto är perfekt till allt.
grå granit nero africa granitgrå granit nero africa granit
Nero africa granit

Granit  Nero Africa


Nero Africa (även känd som Impala Black) är en sydafrikansk granit med lätt kornighet. Mönstret består av tätt blandade vita, svarta och grå toner. Den passar bra som bänkskiva för de som vill använda mörk sten men med ett livligare mönster än en helt svart sten. Granit kännetecknas av god hållbarhet och låg absorptionsförmåga, kantstötta partier och fläckar är mindre märkbara.
Blue pearl granit naturstenBlue pearl granit natursten

Granit blue pearl


Denna natursten bänkskiva granit från Norge för tankarna till glittrande och friska nordiska hav och fjordar. De stora kristallerna ger skivan ett djup, och tonen varierar från ljust till något mörkare beroende på mängden svarta inslag. Tack vare sina ljusgrå inslag är den även lätt att kombinera med kök som har detaljer i rostfritt stål.

Granitskivor Steel Grey


En mörk sten med ett kornigt mönster som inbringar en lite grövre, mer rustik känsla till sin omgivning. Den har ett elegant mönster i mörkgrått som varierar i storlek och färgton. Varje skiva är unik och ger ditt kök ett särpräglat och tilltalande utseende.
Steel Grey granit är en medelljus indisk granit, inte för mörk eller för ljus, som passar perfekt till den som söker kontrast med gräddvita köksskåp eller ljusa träskåp, men ändå inte vill använda en svart sten. Kristaller av varierande storlek och glimmer ger Steel Grey granitskiva livlighet och djup. Neutraliteten hos de olika gråa nyanserna kompletterar nästan varje färgkombination, vilket gör det lätt att förändra ditt kök genom att kanske bara byta ut några färgstarka detaljer.
Fingeravtryck och fläckar syns inte lika mycket på bänkskivor i Steel Grey som på helt svart granit och bänkskivornas skärlinjer är mindre märkbara än för granit med mer randiga mönster.

Granitskivor Black Galaxy Star

​​​​​​​
Black Galaxy Star är en klassisk och populär förstklassig granit med djup svart bakgrund och koppar-bronskristaller. Denna lyxiga blanka sten för Vintergatan rätt in i ditt hem och ser underbar ut under spotlights. Denna typ av granit är stark och motståndskraftig och har ett relativt jämnt mönster och bakgrund.
Stenbrotten där Black Galaxy Star utvinns ligger i närheten en by i en region i Andhra Pradesh i Indien och uttömmer långsamt sina stenreserver. Även om kvaliteten på graniten fortfarande är bra, är kristallernas placering inte helt jämn vilket innebär att vi inte kan garantera ett jämnt mönster.
Den blanka graniten med kopparstänk gör bänkskivor av Black Galaxy Star till en iögonfallande syn och de passar perfekt tillsammans med moderna guld- eller silverfärgade köksmaskiner.
Black pearl granitskivor naturstenBlack pearl granitskivor natursten

Granitskivor Black Pearl

​​​​​​​
Black Pearl är en indisk granit med guld- och silverfärgade samt flerfärgade prickar på en jämn svart bakgrund.
grön granit verde bahiagrön granit verde bahia

Granitskivor Verde Bahia

​​​​​​​
Verde Bahia, även känd som Ubatuba, är en intensiv mörkgrön brasiliansk granit med medelhög kornighet och ljusare gröna, ibland nästan gula, linjer. Det är den perfekta bänkskivan för den som söker något mörkt och unikt.

Granitskivor Verde Savana


Verde Savana granitskiva är grön brasiliansk granit med sprudlande mönster.

vit granit bianco sardovit granit bianco sardo

Granitskivor Bianco Sardo

​​​​​​​
Denna unika sten är ljus i grunden med ett kornigt mönster i mörkare toner. Den passar perfekt i alla sorters köksmiljöer och är lätt att underhålla. En vinnare helt enkelt.

Rengöring och behandling av granit bänkskiva

 

Regelbunden behandling av granit


Då granit bänkskiva är en natursten så har den en absorberande förmåga, likt andra stenar. Med rätt behandling står sig dock granit mot missfärgningar och ytan håller sig vacker under lång tid. För bästa resultat bör granit impregneras innan användning. Kolla med din leverantör om bänkskivan är impregnerad eller inte. Om inte så kan du vaxa granitskivan med ett impregneringsmedel som är lämpligt för granit.
​​​​​​​
Sedan bör du göra om proceduren ett par gånger per år, beroende på hur mycket slitage bänkskivan utsätts för. Oavsett vilket impregneringsmedel du använder så bör du följa tillverkarens instruktioner noggrant

Daglig rengöring av granit  


Liksom andra stenprodukter är graniten känslig för syra. Bänkskiva granit  är dock tätare än annan natursten, vilket innebär att du i princip kan använda vanliga rengöringsmedel utan problem. Vi rekommenderar dock att du undviker daglig rengöring med sura rengöringsmedel och produkter som innehåller kemikalier.
För den dagliga rengöringen bör du använda dig av en fibertrasa som du fuktar med ljummet vatten. Var noggrann med att torka ytan helt torr efter rengöring.
Vid behov kan du även använda dig av grönsåpa. Var noggrann med att torka bänkskivan helt ren efter rengöring.

​​​​​​​

Vi rekommenderar att du alltid ser till att använda underlägg till alla glas, tallrikar och övrigt porslin för att undvika potentiella frätskador på din granitskiva.

Fläckar på bänkskivor i Granit


Bänkskiva i granit är ett tätare material än t.ex marmor och kalkste. Detta innebär att du kan använda lite starkare rengöringsmedel för att behandla fläckar på granit.
​​​​​​​Grönsåpa är rekommenderat, men du kan även använda vanliga “allrent” produkter så länge du ser till att noga torka bort rengöringsmedlet efter behandling. Använd gärna en fibertrasa för bästa resultat.  

Värme och bänkskivor i Granit


​​​​​​​En bänkskiva granit har en hög tolerans för värme. Detta till trots rekommenderar vi att värmetåliga underlägg används för heta pannor, plåtar och andra köksredskap som ska ställas på bänkskivan.