Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

Framhäv ditt kök med Kalksten bänkskiva

Kalksten bänkskiva popularitet som inslag i kök och badrum har ökat dramatiskt på kort tid. Kalkstenskiva är vackra att se på. Mest populära färgerna är Jura grey och Azul valverde. Det är unika sammansättning gör att ingen bänkskiva är den andra lik. När du väljer kalksten bänksiva ger du ditt hem inslag av naturlig harmoni samtidigt som skivan upplevs som massiv och hållbar.
Kalkstenskiva innehåller ofta skalrester från bland annat korall och snäckor, vilket innebär att den lyckligt lottade kan hitta en av våra bänkskivor med synliga fossiler i.
​​​​​​​
Genom att välja en bänkskiva i kalksten kommer du att ge ditt kök ett elegant intryck som aldrig slutar att förundra och förvåna åskådaren.

​​​​​​​Priserna för kalkstenskiva  är angivna för en tjocklek på 30 mm och ett djup på 351‒650 mm. Alla priser är angivna per löpmeter och Inklusive moms.

Filtrera efter Färg

Alla
Vit
Grå
Svart
Beige
Brun
Tunisien

thala grey

4 150 kr
Tyskland                                        

jura grey

3 400 kr
Portugal                                        

azul valverde

​​​​​​​3 980 kr
Tyskland

Nordsjö kalksten

3 700 kr

KALKSTEN BÄNKSKIVA: en föränderlig, häpnadsväckande och extravagant bänkskivaKalksten Bänkskiva är, precis som marmor, ett naturmaterial som är av porös textur. Som med andra levande material skiftar utseendet i färg och mönster; från ljus och skinande till mörk och mysteriskt djup, med rund marmorering eller skarpa detaljer. Kalkstenskiva delar många egenskaper med marmor, vilket gör att kalkstensskivor är otroligt vackra och unika, men även snäppet mer känsliga mot vätskor och fläckar än vissa andra material.
Slipad kalkstenskiva ger en glimrande, mer vätsketålig yta och bänkskivan kan med fördel vaxas före användning för en mer tålig yta och en djupare färg.

Vi rekommenderar att kalkstenskiva ytbehandlas med t.ex. parafinolja i syfte att bibehålla materialets skönhet och tålighet. Vid rengöring används med fördel en mjuk trasa som fuktats med vatten och ett rengöringsmedel med lågt PH-värde, exempelvis såpa.

Värt att komma ihåg vid val av kalksten bänkskiva är naturmaterial att en aldrig bör förlita sig helt på produktbilder. Detta eftersom varje Kalksten bänkskiva är unik i mönster och färgton, varför en produktbild endast kan ge en generell uppfattning om skivans utseende. Besök därför gärna vårt showroom för att få en mer exakt uppfattning om slutprodukten.

RENGÖRING OCH BEHANDLING AV KALKSTEN


Ditt val av kalksten bänkskiva handlar inte bara om det visuella och estetiska. Materialets tålighet och livslängd är en viktig aspekt som många åsidosätter. Bänkskivorna är den del av köket som tar mest stryk, och ifall du inte tar hand om köksbänken på ett korrekt sätt så riskerar du att förkorta hållbarheten med upp till flera år. Varje material har unika egenskaper, och de behöver därför behandlas på olika sätt.
​​​​​​​
Några generella tips att komma ihåg är att vatten och värme är särskilt skadliga för bänkskivor, varför du ska försöka att hålla köksbänken fri från vatten genom att torka av den ordentligt samt att använda underlägg om du placerar någonting varmt på bänkskivan.

Daglig rengöring av KALKSTEN

​​​​​​​
Det är viktigt att du håller din bänkskiva torr från vätskefläckar genom att torka bort eventuella fläckar så snabbt som möjligt efter att de har uppstått.
Kalkstensskivor är känsliga mot syra och salt, och du bör undvika att använda rengöringsprodukter med låg PH-halt eller rengöringsprodukter som innehåller saltlösningar eller kemikalier.

Vi rekommenderar att du använder en fibertrasa som du fuktar i ljummet vatten vid enklare rengöring. Vid behov kan du även använda grönsåpa. Var även noggrann med att torka bänkskivan helt torr efter rengöring.

 
Vi rekommenderar att du alltid ser till att använda underlägg till alla glas, tallrikar och övrigt porslin för att undvika potentiella frätskador på din kalkstensskiva.