RENGÖRING OCH BEHANDLING AV KALKSTEN
Ditt val av kalksten bänkskiva handlar inte bara om det visuella och estetiska. Materialets tålighet och livslängd är en viktig aspekt som många åsidosätter. Bänkskivorna är den del av köket som tar mest stryk, och ifall du inte tar hand om köksbänken på ett korrekt sätt så riskerar du att förkorta hållbarheten med upp till flera år. Varje material har unika egenskaper, och de behöver därför behandlas på olika sätt.
Några generella tips att komma ihåg är att vatten och värme är särskilt skadliga för bänkskivor, varför du ska försöka att hålla köksbänken fri från vatten genom att torka av den ordentligt samt att använda underlägg om du placerar någonting varmt på bänkskivan.
Daglig rengöring av KALKSTEN
Det är viktigt att du håller din bänkskiva torr från vätskefläckar genom att torka bort eventuella fläckar så snabbt som möjligt efter att de har uppstått.
Kalkstensskivor är känsliga mot syra och salt, och du bör undvika att använda rengöringsprodukter med låg PH-halt eller rengöringsprodukter som innehåller saltlösningar eller kemikalier.
Vi rekommenderar att du använder en fibertrasa som du fuktar i ljummet vatten vid enklare rengöring. Vid behov kan du även använda grönsåpa. Var även noggrann med att torka bänkskivan helt torr efter rengöring.
Vi rekommenderar att du alltid ser till att använda underlägg till alla glas, tallrikar och övrigt porslin för att undvika potentiella frätskador på din kalkstensskiva.