Hembesök     Bästa kvalitet     Prisgaranti

Menu

Framhäv ditt kök med Kalksten bänkskiva

Kalksten bänkskiva popularitet som inslag i kök och badrum har ökat dramatiskt på kort tid. Kalkstenskiva är vackra att se på. Mest populära färgerna är Jura grey och Azul valverde. Det är unika sammansättning gör att ingen bänkskiva är den andra lik. När du väljer kalksten bänksiva ger du ditt hem inslag av naturlig harmoni samtidigt som skivan upplevs som massiv och hållbar.
Kalkstenskiva innehåller ofta skalrester från bland annat korall och snäckor, vilket innebär att den lyckligt lottade kan hitta en av våra bänkskivor med synliga fossiler i.
​​​​​​​
Genom att välja en bänkskiva i kalksten kommer du att ge ditt kök ett elegant intryck som aldrig slutar att förundra och förvåna åskådaren.

​​​​​​​Priserna för kalkstenskiva  är angivna för en tjocklek på 30 mm och ett djup på 351‒650 mm. Alla priser är angivna per löpmeter och Inklusive moms.
Alla bänkskivor  |  Bänkskiva Kvarts  |   Marmorskiva   |   Bänkskiva Granit   |   Bänkskiva Keramik   |   Bänkskiva Kalksten   |   Rostfritt

Filtrera efter Färg

Alla
Vit
Grå
Svart
Beige
Brun
Tunisien

thala grey

4 150 kr
Tyskland                                        

jura grey

3 400 kr
Portugal                                        

azul valverde

​​​​​​​3 980 kr
Bulgarien

Vratza

Pris på varje projekt.

KALKSTEN BÄNKSKIVA: en föränderlig, häpnadsväckande och extravagant bänkskivaKalksten Bänkskiva är, precis som marmor, ett naturmaterial som är av porös textur. Som med andra levande material skiftar utseendet i färg och mönster; från ljus och skinande till mörk och mysteriskt djup, med rund marmorering eller skarpa detaljer. Kalkstenskiva delar många egenskaper med marmor, vilket gör att kalkstensskivor är otroligt vackra och unika, men även snäppet mer känsliga mot vätskor och fläckar än vissa andra material.
Slipad kalkstenskiva ger en glimrande, mer vätsketålig yta och bänkskivan kan med fördel vaxas före användning för en mer tålig yta och en djupare färg.

Vi rekommenderar att kalkstenskiva ytbehandlas med t.ex. parafinolja i syfte att bibehålla materialets skönhet och tålighet. Vid rengöring används med fördel en mjuk trasa som fuktats med vatten och ett rengöringsmedel med lågt PH-värde, exempelvis såpa.

Värt att komma ihåg vid val av kalksten bänkskiva är naturmaterial att en aldrig bör förlita sig helt på produktbilder. Detta eftersom varje Kalksten bänkskiva är unik i mönster och färgton, varför en produktbild endast kan ge en generell uppfattning om skivans utseende. Besök därför gärna vårt showroom för att få en mer exakt uppfattning om slutprodukten.