Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

KITCHENS.SE > BÄNKSKIVOR ​​​​​​​> HÅLTAGNINGAR

Håltagningar

Valet av placering av diskho är viktigare än många tror.  Beroende på hur du väljer att placera diskhon gör du bänkskivan mer eller mindre synlig och skapar olika helhetsintryck av din köksmiljö. Förutom det rent estetiska handlar valet av placering även om prioritering av arbetsyta. Oavsett vilket material du arbetar med kommer du att se tydliga skillnader i helhetsbilden när du provar våra olika monteringssätt. Vi erbjuder alla våra diskhoar i fyra olika monteringar.

UNDERMONTERAD


Med denna metod sänks diskhon helt ner i bänkskivan, och hela bänkskivan blir synlig. Den gör diskhon väldigt diskret och låter bänkskivan vara i fokus.
​​​​​​​En undermonterad diskho är otroligt tilltalande, såväl estetiskt som funktionell men i och med att hela bänkskivan exponeras för vatten och fysiska påfrestningar så är det bra att behandla bänskkivan noggrant.  


Under-uppmonterad


Denna metod är en nytänkande, modern och stilren. Diskhon monteras ner i bänkskivan, vilket gör att skivan blir synlig, samtidigt som ett par centimeter av skivans underdel skärs bort så att diskhon kan monteras in i den. Det är en mycket populär metod som frigör mer arbetsyta samtidigt som detaljerna ger diskhon ett elegant intryck.

Planmonterad  diskho och spishäll


En planmonterad teknik passar framför allt bra för bänkskivor i natursten.
​​​​​​​ Med denna metod hamnar diskhon i samma höjd som bänkskivan, och det är en stilsäker installation som synliggör såväl bänkskivan som diskhon.
Denna metod passar även bra för montering av spishällar.

Övermonterad diskho


En av de mest vanliga monteringsformen av en diskho är den övermonterade.
Denna installation fungerar för både diskhoar och spishällar, och är det lättaste sättet att installera en diskho på.
Genom att övermontera diskhon sågar en ett hål i bänkskivan och för ner diskhon i hålet. Diskhons kant hamnar således ovanpå bänkskivan och täcker den delvis. Denna metod är såväl smidig som stilren, och resultatet ger dig det säkraste skyddet mot fuktskador i bänkskivan.

Denna metod är även populär vid montering av spishällar.

Vill du se våra kantprofiler?

Klicka nedan för att se vårat utbud av kantprofiler för dina bänskivor.
​​​​​​​

Har du några frågor?

Vi finns här för att besvara alla dina frågor.