Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

 bänkskiva komposit FÖr Lång HÅLLBARHET I ditt kök

Med en bänkskiva i komposit får du ett material som håller länge, både sett till utseende och kvalitet. Det starka materialet består av 94% mald natursten och 6% bindemedel som säkerställer att du kan njuta av dina bänkskivor under en lång tid framöver.Våra komposit bänkskiva, eller kompositsten som det också kallas, kommer i många vackra och stilrena färger och former som gör ditt kök personligt, stilrent, elegant. Kvartsens unika egenskaper gör den dessutom lätt att underhålla, vilket säkerställer rena arbetsytor med minimalt underhåll.

Priserna för komposit är angivna för en tjocklek på 20 mm och ett djup på 351‒650 mm. Alla priser är angivna per löpmeter och Inklusive moms.

Filtrera efter Färg

Alla
Vit
Grå
Svart
Beige
Brun

Vit komposit bänkskiva

Silestone

blanco zeus Extreme 


Technistone

Mystery white


bänkskiva kvartsbänkskiva kvarts
Bänkskivor i Kompositsten Kvarts
Silestone

eternal calacatta gold 


Silestone

eternal statuario 


Silestone

snowy ibiza 


Silestone

lagoon 


Silestone

blanco orion 


Silestone

ariel


Silestone

iconic white


Silestone

bianco river


Silestone

Lyra


Silestone

BLANCO MAPLE ORNA​​​​​​​


Caesarstone

London grey


Caesarstone

frosty carrina


Technistone

noble supreme white


Technistone

Noble carrara


Grå komposit bänkskiva

Silestone

Eternal serena


Silestone

desert silver


Silestone

Gris Expo


Silestone
​​​​​​​
Marengo

Silestone

BROOKLYN​​​​​​​

Utgått ur sortimentet
Silestone

Cygnus


Technistone

gobi grey


Technistone

Noble Desiree Grey


Technistone

noble concrete grey


Caesarstone

oyster


Caesarstone

Sleek Concrete


Caesarstone

clamshell


Svart komposit bänkskiva

Silestone

Negro anubis


Silestone

negro tebas


Stilestone

Charcoal Soapstone


Silestone

eternal marquina


Stilestone

iconic black


Technistone

Noble Silver Notte 


Caesarstone

jetblack


Technistone

gobi black


Beige komposit bänkskiva

Stilestone

yukon


Technistone

Noble Olympos Mist


Silestone

White storm


Silestone

Royal reef


Silestone

maple orna


Technistone

Noble Ivory White


Caesarstone

bianco drift


Technistone

Noble Troya

Utgått ur sortimentet
Silestone

coral clay


Silestone

Calypso


Silestone

iron bark


Silestone

Eternal Emperador


KVARTS KOMPOSIT: en mångfacetterad, slitstark och stilren bänkskiva


Kvartsskivorna erbjuder en mängd möjligheter eftersom kvartsens utseende kan varieras beroende på din personliga smak. De rena färgerna kan vara ljusa, mörka och allt däremellan. Vissa är blanka och andra har livfulla mönster eller är vitprickiga som en stjärnhimmel. Oavsett vilken stil och känsla du vill att ditt kök ska utstråla, kan du botanisera mellan bänkskiva i komposit och finna den perfekta lösningen för dig och ditt kök.

Däremot är skönheten och det breda färgspektrumet på detta industriellt tillverkade materialet inte den enda orsaken till varför du borde välja kvarts för ditt kök. Fördelarna med kvarts är många. Tack vare sin täta yta är kvartsskivorna är värme-och fläcktåliga vilket gör att kvarts bänkskiva står emot juice, olja, vin och andra substanser som kan finnas i ett kök.
När du väljer en bänkskiva i kvarts  får du alltså en slitstark och hygienisk köksskiva med minimalt underhåll.

Vi rekommenderar att du använder någon form av grytunderlägg/värmeplatta för att undvika vissa skador på materialet som kan uppstå till följd av höga temperaturer.
Vill du veta mer om hur du underhåller kvarts, kan du trycka här, så kommer du till våran guide.

RENGÖRING OCH BEHANDLING AV KVARTS


Ditt val av bänkskiva handlar inte bara om det visuella och estetiska. Materialets tålighet och livslängd är en viktig aspekt som många åsidosätter. Bänkskivorna är den del av köket som tar mest stryk, och ifall du inte tar hand om köksbänken på ett korrekt sätt så riskerar du att förkorta hållbarheten med upp till flera år. Varje material har unika egenskaper, och de behöver därför behandlas på olika sätt.
​​​​​​​
Några generella tips att komma ihåg är att vatten och värme är särskilt skadliga för bänkskivor, varför du ska försöka att hålla köksbänken fri från vatten genom att torka av den ordentligt samt att använda underlägg om du placerar någonting varmt på bänkskivan.

Regelbunden behandling av Komposit bänkskiva

Då kvarts inte är ett material som absorberar vätska behöver du inte regelbundet impregnera bänkskivor som används för inomhusbruk.

Daglig rengöring av bänkskivor i kvarts

När det kommer till dagligt underhåll kräver kvartsskivor inget särskilt underhåll, utan det räcker gott och väl med att torka av bordsskivan med en trasa, gärna i mikrofiber, varmt vatten och ett PH-neutralt rengöringsmedel. Vid ett PH-värde omkring 7 är rengöringsmedlet att anses som neutralt, och vanliga diskmedelsmärken anses generellt som neutrala. Det finns även särskilda rengöringsmedel för kvarts att köpa. Det är dock viktigt att undvika sura och alltför starka rengöringsprodukter. Om frätande eller mycket sura vätskor spills på en kvartsskiva är det viktigt att torka upp vätskan omedelbart så att vätskan inte hinner absorberas av materialet.


Kalkavlagringar på bänkskivor i kvarts
Hårt vatten, d.v.s. vatten som innehåller mycket kalcium och magnesium, kan lämna kalkavlagringar efter sig på kompositsten. För att rengöra ytorna från kalkavlagringar kan du antingen blada ihop en rengöringspasta med lika delar bakpulver och vinäger. Låt pastan vara på ytan i 10-15 minuter innan du torkar av med en trasa i mikrofiber och kallt vatten. Se till att du torkar ytan helt torr. En alternativ metod är att spruta saltsyra på avlagringen och låta syran verka ett par minuter innan du torkar rent med vatten och en trasa i mikrofiber. Det är dock viktigt att inte använda saltsyra på kranar, vattenblandare eller handfat eftersom att ytan då kan skadas.


Fläckar på bänkskivor i Kvarts 

Fläckar som kommer av starkare produkter tvättar du bort med ett PH-neutralt diskmedel som du sedan skrubbar in i fläcken med en tvättsvamp. Tänk på att inte använda en för grov tvättsvamp, utan använd en som inte repar skivan. Tvätta sedan rent med vatten och en trasa i mikrofiber.
Svårare fläckar på bänkskivor i KVARTS
​​​​​​​För de riktigt svåra fläckarna går det bra att använda följande ämnen på kvarts: Rengöringssprit, Ammoniak, Mineralsprit, Vinäger. Tänk dock på att följa tillverkarens anvisningar vid rengöring och skydda händer och ögon.
Härdade fläckar på bänkskivor i KVARTS 
Fläckar som härdar när de torkar, t.ex. matrester, nagellack eller färgrester får du bort genom att försiktigt skrapa bort fläckarna med en slöare typ av kniv t.ex. en bordskniv.
Tänk på att hålla kniven med eggen uppåt för att inte repa bordsskivan. Rengör sedan ytan med varmt vatten, ett PH-neutralt rengöringsmedel och en trasa i mikrofiber.


Matta/glanslösa bänkskivor i KVARTS
Om du upplever att ytan på din kvartsskiva har blivit matt och mist sin forna glans så kan du använda en flersidig möbelspray för att behandla bänkskivan. Fråga efter en möbelspray som passar för kvarts.Värme och bänkskivor i Kvarts 
Även om kvarts är mer värmetåligt än många andra material så kan bänkskivan skadas om den utsätts för extrem hetta, särskilt om det sker i närheten av kanterna. Undvik därför att ställa heta pannor och plåtar direkt på skivan.
​​​​​​​Vi rekommenderar att du alltid använder ett underlägg eller ett värmeskydd för att undvika att riskera skador och sprickor på bänkytan till följd av extrema värmeväxlingar.