Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

KITCHENS FAQ

FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om våra produkter och material. Om du inte hittar svar på någonting som du funderar över så finns vi tillgängliga via telefon och e-mail. Du är förstås även varmt välkommen in till vårat showroom. 
Kök
Bänkskivor
Accessoarer & Kakel
Övriga Frågor
Jag behöver hjälp med att planera mitt kök. Hur gör jag?
Kom gärna in i våra Showroom som finns i centrala Stockholm på Sibyllegatan 22, med öppetider vardagar 10:00- 18:00. Vi har även ett större showroom i Kungens Kurva handelsområde på Geometrivägen 1.
Du kan boka en tid genom att fylla i vårt kontaktformulär här, eller ringa oss på 073-38 83 371. Därefter kontaktar vi dig för att göra en skräddarsydd köksplanering. 
Vad kostar ett komplett kök från Kitchens.se ?
Priset på ett kök från oss beror på ett antal faktorer så som det föredragna materialet och storleken på köket. Med detta i åtanke kan ett komplett kök från oss kosta mellan 350,000 och upp till 2M kronor.
Är monteringen av köket inkluderat i slutpriset?
Monteringspriset är individuellt och beror på hur många köksskåp du väljer att montera. Vi kommer att erbjuda dig montering från våra proffessionella montörer, du är sedan fri att välja om du vill montera själv eller anta vårt erbjudande.
Säljer ni vitvaror och kökstillbehör?
Absolut! Vi är en certifierad Miele, Bora, Siemens återförsäljare och har tillgång till deras fulla sortiment. Viu samarbetar också med de största leverantörerna i Sverige inom kökstillbehör som Tapwell, Blanco, Nivito, Deco steel.
Hur lång tid tar det tills mitt kök är levererat?
Köket leveras hem till dig inom cirka 6 veckor efter att du har bekräftat köksritningen och signerat ett köpekontrakt.

Hjälper ni till med rör- och elarbete vid installation?
Vi har tyvärr inget team för rör- och elarbete. Du kan dock få en CAD-ritning med köksplaneringen som hjälper din rörmokare/elektriker med sitt arbete.
Kan jag returnera mitt kök?
Alla produkter utom kompletta kök och bänkskivor kan returneras inom 14 dagar efter ni fått leveransen. Detta gäller inte ifall skyddsförseglingen på produktens brutits. Bänkskivor och luckor returneras inte eftersom dessa produkter tillverkas specifikt för kund.
Råder det garanti på era kök?​​​​​​​
Våra kök omfattas av en garanti på 15 år gällande materialets ursprung och produktionsdefekter. Problem vid egen åverkan eller förändring av produkten som uppstått av eget bruk inkluderas inte i garantin.
Hur beställer jag en köksskiva från er?​​​​​​​
Du skickar först en prisförfrågan med hjälp utav våran Prisberäknare. Du kan även kontakta oss genom mejl, telefon eller besöka våra showrooms på Sibyllegatan 22 i Stockholm eller Geometrivägen 1 i Kungens Kurva.. Därefter ger vi dig ett offert, och i händelsen att du accepterar offertet betalar du 80% i förskottsbetalning.
Vilken bänkskivor erbjuder ni?
Vi har ett brett sortiment av bänkskivor! Vi samarbetar med kända varumärken som Silestone, Technistone, Caeserston, Dekton och Stala.
Kan jag kombinera ett köksskåp från IKEA eller en annan köksleverantör med era köksbänkar? ​​​​​​​
Självklart går det bra! Vi kan leverera och montera våra köksbänkar oavsett vilken köksleverantör du redan har.
Hur ska jag förbereda mig inför montaget av min nya köksbänk?​​​​​​​
När vi kommer för mätning är en förutsättning att köket är monterat. Om du väljer att avstå från uppmätningen vi erbjuder eller när du beställer uppmätning genom någon annan än oss, är det ditt ansvar att inkomma med exakta mått. En levererad bänkskiva i natursten kan skilja sig i nyanser och skiftningar från de prover vi har i vår showroom. då det är en naturprodukt med naturlig variation
Hur lång tid tar leveransen av min köksbänk?
Det tar vanligtvis 10-14 arbetsdagar efter det att alla mått är tagna och en förskottsbetalning på 50% är mottagen. Leveranstiden kan påverkas av röda dagar, storhelger och juldagen då det kan råda driftstörningar i leveransen under dessa tider. Ett exakt datum på leverans kan tyvärr inte alltid ges, transportbolaget kommer kontakta er om när leveransen kan äga rum. 
​​​​​Om det är något som gör att du måste ha dina varor tidigare, kan vi i vissa fall hjälpa till med detta.
Erbjuder ni leverans in i hemmet och montage?
Ja, vi har olika paket som du kan välja att inkludera i ditt köp när du beställer en köksbänk från oss.
Paket A: Mätning, leverans och montering (detta är rekommenderat, då vi bär ansvar för alla fel under processen).
Paket B: Endast leverans och montering (kunden bär det fulla ansvaret för eventuella felmätningar).
​​​​​​​Om vi får problem med att få in leveransen till ditt hem, till exempel om trapphuset är för smalt, bär kunden ansvaret för att koordinera och betala för kranbil eller dylikt.
Hur lång är garantin på era köksbänkar?​​​​​​​
Alla våra bänkskivor kommer med en materialsgaranti på 5 år, som täcker alla fel uppkomna under produktion.
Kitchens.se bär ansvaret för fel under uppmätning, leverans eller ifall ett problem uppstår under montage.
​​​​​​Vi levererar bänkskivor i sten och natursten till hela Sverige med snabb och säker leverans.