Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

KITCHENS.SE > GUIDE > BÄNKSKIVOR > KVARTSIT BÄNKSKIVA UNDERHÅLL

underhåll av kvartsit 

Taj Mahal kvartsitTaj Mahal kvartsit
Taj Mahal kvartsit
Kvartsiten är mycket hård och massiv, och tål de flesta kemikalier i hemmet. Den är inte känslig för syror och tålig mot mekanisk åverkan. Kvartsit finns främst i ljusa toner.
Notera att Super White inte är en ren kvartsit, utan en dolomitmarmor. Detta innebär att den är hårdare än en vanlig marmor, men den är ändå känslig för syror, och ytan kan etsas/frätas vid längre exponering. All matt kvartsit levereras med impregnerad yta, vilket förebygger fläckar och färgning av ytan, men det ger inget skydd mot syror.

Regelbunden behandling av kvartsit Bänkskiva


För att ge kvartsit stenen sitt grundskydd ska medföljande Sinolin granitolja appliceras 2-3 gånger med ett dygns mellanrum. Enklast gör du detta genom att väta en trasa med olja som du stryker på bänkskivan i ett tunt lager. Olja som stenen inte sugit upp efter 3 dygn kan torkas bort med papper då stenen är mättad. Mattslipade och antikbehandlade bänkskivor samt bänkskivor med läderyta måste oljas tills de får en jämn mörk ton utan torra partier. Behandlingen kan behöva upprepas upp till 10 gånger. Appliceringen bör inte ske förrän kakel och fog är satt. Därefter bör bänkskivan oljas 1 gång per år.

Rengöring och behandling av Kvarsit bänkskiva

​​​​​​​

 UNDERHÅLL FÖR ANDRA BÄNKSKIVOR

underhåll av kalksten bänkskiva

underhåll av bänkskiva i granit

underhåll av keramik bänkskiva