Hembesök     Bästa kvalitet     SNABB LEVERANS

Menu

underhåll av diskbänkar i rostfritt

Ditt val av bänkskiva handlar inte bara om det visuella och estetiska. Materialets tålighet och livslängd är en viktig aspekt som många åsidosätter. Bänkskivorna är den del av köket som tar mest stryk, och ifall du inte tar hand om köksbänken på ett korrekt sätt så riskerar du att förkorta hållbarheten med upp till flera år. Varje material har unika egenskaper, och de behöver därför behandlas på olika sätt.
​​​​​​​
Några generella tips att komma ihåg är att vatten och värme är särskilt skadliga för bänkskivor, varför du ska försöka att hålla köksbänken fri från vatten genom att torka av den ordentligt samt att använda underlägg om du placerar någonting varmt på bänkskivan.

​​​​​​​

Regelbunden behandling av bänkskivor i Rostfritt


En rostfri bänkskiva är enkel att behandla och du behöver inte tänka på någon regelbunden impregnering.
​​​​​​​Däremot är det viktigt att komma ihåg att undvika “vanliga” rengöringsmedel och stålull eller andra städredskap som kan repa bänkskivan. Även rengöringsmedel som innehåller blekmedel eller klorin ska undvikas, då dessa ämnen reagerar med det rostfria stålet och kan ge upphov till mycket svårbehandlade fläckar. .

Daglig rengöring av bänkskivor i ROSTFRITT


Det räcker med att du torkar av din bänkskiva med en fibertrasa eller en tvättsvamp som inte ger upphov till repor, t.ex. en nylonsvamp.

Du kan använda ljummet vatten eller tillsätta lite såpa eller PH-neutralt diskmedel.

Kalkavlagringar på bänkskivor i ROSTFRITT


Kalkavlagringar uppstår sällan på en bänkskiva i rostfritt stål. Vid uppkomst så tvättar du bort fläcken med såpa och vatten.
Vid behov kan du även använda tandkräm och nylonsvamp.

Fläckar på bänkskivor i ROSTFRITT


För fläckar och svårare fläckar finns det särskilda rengöringspastor som är särskilt tillverkade för att användas på rostfritt stål.
Alternativt kan du behandla fläcken med rengöringsmedel för glashällar.  

Svårare fläckar på bänkskivor i ROSTFRITT


För fläckar och svårare fläckar finns det särskilda rengöringspastor som är särskilt tillverkade för att användas på rostfritt stål. Alternativt kan du behandla fläcken med rengöringsmedel för glashällar. Alkoholhaltiga lösningsmedel som aceton och lacknafta kan användas för att behandla svårare fettfläckar.

Härdade fläckar på bänkskivor i ROSTFRITT


Du bör undvika att använda vassa eller skarpa föremål på rostfritt stål. Försök att gnugga bort fläcken med en borste eller en nylonsvamp.

Vid behov kan alkoholhaltiga lösningsmedel som aceton och lacknafta användas för att lösa upp fläcken.

Matta/glanslösa bänkskivor i ROSTFRITT


Om din bänkskiva har tappat sin lyster kan du med fördel strö på lite krita som du sedan gnuggar in bänken med en fibertrasa.Värme och bänkskivor i ROSTFRITT


Även om det rostfria stålet inte är direkt värmekänsligt kan varma kastruller, pannor och plåtar göra så att ytan blir bucklig.
Vi rekommenderat att du använder underlägg med hög värmetålighet för att skydda bänkskivan mot värmeskador.

 UNDERHÅLL FÖR ANDRA BÄNKSKIVOR

underhåll av bänkskiva i marmor

underhåll av bänkskiva i granit

underhåll av bänkskiva i keramik